back homeinfo over URU
open nu-meditatie avondennu-meditatie satsang1 op 1 sessies
vragen en antwoorden
ervaring van anderen
zelfrealisatie ofwel verlichting
aanwijzingen deel 1
aanwijzingen deel 2
ervaringen van deelnemers
artikelen, geluidsfragmenten en video's
boeken, DVD's en accessoires
interessante links
In satsang wordt je uitgenodigd om de echtheid van de dingen te onderzoeken die je irriteren, interesseren, vermoeien, verblijden, verontrusten, gelukkig of verdrietig maken. Telkens weer word je uitgenodigd om uit het dualisme te stappen even niemand te zijn, om te genieten van wat er al is, om bewust te zijn van elke illusie en tegelijkertijd de waarheid die daarachter ligt. Dat doen we o.a. met behulp van de volgende aanwijzingen.

Satsang
Satsang is een sanskrit woord uit de traditie van de advaita (non-dualisme) en het betekent Samenzijn in Waarheid. En dat is precies wat we doen. Even alle verhalen op een zijspoor. Alle ideeën, problemen, fantasieën en verlangens lossen op. We zijn gewoon weer wat altijd al waren: puur en warm gewaarzijn. Als gewaarzijn wordt alles gezien voor wat het echt is. Keer op keer word je uitgenodigd te onderzoeken wat je bezig houdt. Om uiteindelijk te zien wat alle ideeën, overtuigingen en gevoelens echt zijn: illusie, verbeelding, fantasieën in je hoofd. Geen van deze fantasieën overleeft het samenzijn in waarheid. En dat laat je niet achter met een donker gat. Maar juist met een heerlijke levendige stilte.

Onpersoonlijke problemen
Een van de fijne ervaringen tijdens een satsang is dat je ontdekt dat iedereen op vrijwel dezelfde manier zijn of haar problemen creëert. Onze situatie lijkt ineens niet meer zo uniek als voorheen. Door samen te kijken naar wat de aard van onrust is, ontdek je dat je persoonlijke problemen helemaal niet zo persoonlijk zijn als ze eerst leken. Desalniettemin is de oplossing altijd het hetzelfde, altijd onpersoonlijk en toch zeer uniek. Het Hier en Nu bevrijdt iedereen van zichzelf en daarme van alle 'problemen' zoals onrust, verwarring en verkramping. Wat overblijft is vredig gewaarzijn van alles dat echt aanwezig is, in directe wetenschap dat alles precies goed is zoals het is.

Relaxed en problem free
Na een satsang blijkt dat je eens zo hardnekkige gewoontes en denkpatronen steeds minder overtuigend zijn. Langzaam (en soms heel snel) lossen de onderwerpen die je voorheen zoveel onrust opleverden vanzelf op. Nog nooit is er een probleem geïntroduceerd dat niet vanzelf oploste, zonder enige inspanning.

Wij nodigen iedereen uit dit niet zomaar te geloven, maar het zelf te ervaren.

Check de agenda voor data en locaties van de weekendsatsangs in Amsterdam. Kies een datum en reserveer online je plek. In de agenda vind je ook de locatie en plattegrond. Een weekendsatsang is op zaterdag of zondag van 13.00 tot 17.00 en kost 25 euro. Reserveren kan ook via de telefoon. Zie contactgegevens. Voordat je een satsang volgt, is het fijn om eerst een introductieworkshop gedaan te hebben.

Naast weekendsatsangs en workshops, zijn er ook nu-meditatie avonden (satsangavonden) voor liefhebbers. Elke woensdagavond in Amsterdam. Je kunt er gewoon, zonder reservering binnenlopen.


Reserveer je plek:

zaterdag 31 mei
nog 15 plaatsen vrij



Locatie:
Weteringschans 53
Amsterdam



Delight Meditatiezaal